Veelgestelde vragen eigenaren van zeilschepen

Flexiteek 2G voor Zeilschepen

Filteren op
Waarvan is Flexiteek 2G gemaakt?
Flexiteek 2G is synthetisch en is gemaakt met ftalaatvrije weekmakers die aan REACH voldoen; het is geheel recyclebaar.
Wat is de oorsprong van Flexiteek 2G?
Het bedrijf Flexiteek werd gesticht door een welbekende Noorse scheepvaartfamilie die een idee van een uitvinder ontwikkelde en dit opbouwde tot het bedrijf dat we heden ten dage zijn.
Hoelang bestaat Flexiteek 2G reeds?
Onze eerste generatie werd in 2000 gelanceerd; Flexiteek 2G werd in 2014 op de markt gebracht.
Hoelang gaat het mee (levensduur)?
Flexiteek is nu ruim 20 jaar in gebruik en vroege dekken zijn nog steeds in goede staat. Het hangt er uiteraard van af hoe intensief de dekken gebruikt worden.
Zal het vervalen of van uitzicht veranderen?
Flexiteek 2G zal niet vervalen of van uitzicht veranderen; het kan enkele tinten donkerder worden na langdurige blootstelling aan de elementen. Het kan er weer als nieuw uitzien door het oppervlak af te schuren, net zoals bij hout.
Wordt het heet?
Flexiteek 2G wordt warm in hete klimaten, maar is ontwikkeld om warmteafgifte te verminderen en koelt 30% sneller af dan traditionele composietdekvloeren.
Wat zijn zijn antislipeigenschappen?
Flexiteek 2G heeft vergelijkbare antislipeigenschappen als teak en presteert beter dan teak wanneer het nat is.
Hoeveel weegt Flexiteek 2G?
Flexiteek 2G weegt 4,5 kg per vierkante meter.
Welke voordelen heeft Flexiteek 2G tegenover echt teakhout?
Flexiteek 2G biedt de ‘look’ van echt teakhout met de bijkomende voordelen dat het lichter is en minimaal onderhoud behoeft.
Hoe steekt 2G af ten opzichte van zijn concurrenten?
Flexiteek 2G is op de markt de enige synthetische dekvloer van de tweede generatie en biedt een lichter en koeler alternatief dan anderen op de markt, met een breed spectrum aan realistische ‘houtafwerkingen’ en kleuren.
Hoe wordt het ontworpen?
Flexiteek 2G kan ontworpen worden om een dek uit teak na te bootsen of op maat naar een ontwerp vervaardigd worden voor een moderne, eigentijdse of traditionele look; de mogelijke effecten zijn onbegrensd.
Hoe wordt 2G samengesteld?
Flexiteek 2G wordt ‘gelast’ met vinyllastechnieken om schone voegnaden te verzekeren.
Wat is een randplank?
Een randplank is de lijst om de planken heen en is normaliter een ietwat breder gedeelte dan de planken die gebruikt worden om de randplank te definiëren.
Kan ik het op ieder oppervlak aanbrengen?
Flexiteek 2G-kleefstoffen kleven met succes op de meeste oppervlakken, indien het onderliggende oppervlak geverfd wordt. Dikwijls kan 2-delig epoxy gebruikt worden om een geschikt onderliggend oppervlak te creëren voor het aanbrengen van onze kleefstoffen.
Welke kleefstof wordt gebruikt om het vast te plakken?
We hebben vele kleefstoffen getest en adviseren het gebruik van 2G-MS-polymeer of PU2K-kleefstoffen, afhankelijk van uw installatiemethode.
Wat indien ik een dikker product nodig heb?
Indien vereist kan Flexiteek 2G op hechthout, glasvezelversterkt polyester, laminaat of een schuimrubberlaag van uiteenlopende dikte worden geleverd om comfortabel in een verdieping of rand te passen.
Wordt het platgedrukt of bezwijkt het onder druk?
Flexiteek 2G wordt gecomprimeerd wanneer een bevestiging met bouten wordt vastgeschroefd. Wij adviseren dat alles wat met bouten wordt bevestigd op een stevige verdichter wordt geplaatst, zoals fenolhars, ongeplastificeerd pvc, aluminium enz.
Kan Flexiteek 2G verticaal gebruikt worden?
Flexiteek 2G past zich aan het oppervlak aan en kan zodoende in de meeste hoeken en contouren worden gebruikt, zowel verticaal als horizontaal.
Wat voor onderhoud komt erbij kijken?
Flexiteek 2V vergt minimaal onderhoud, bij tijd en wijle een schoonmaakbeurt, en wanneer de vezels verslijten, zal een snelle schuurbeurt zijn frisse uiterlijk en slipvrije eigenschappen herstellen.
Hoe wordt het gereinigd?
We recommend using our cleaning products that have been fully tested for use with Flexiteek 2G; a pressure washer works well for daily or deep cleaning and a mild detergent can help with stubborn stains. The maintenance instructions can be downloaded here.
Kan het opnieuw geschuurd worden?
Flexiteek 2G kan handmatig opnieuw geschuurd worden met schuurpapier van korrelgrootte 40 tot 80 en in de richting van de vezels. Hoe ruwer het schuurpapier, des te dieper de vezel.
Hoe eenvoudig is het te repareren?
Flexiteek 2G is heel eenvoudig te repareren met vinyllastechnieken; in extreme gevallen kunnen planken uitgesneden en vervangen worden.
Hoeveel kost het?
De prijsbepaling van Flexiteek 2G is gebaseerd op het aantal vierkante meters en de details. Op aanvraag kunnen onze nationale verdelers offertes bezorgen.
In welke hoeveelheden is Flexiteek 2G te koop?
Flexiteek 2G wordt als dekken op maat of als ruwe panelen geleverd in haast ieder formaat om aan uw doelen tegemoet te komen.
Kan het voor andere toepassingen dan boten worden gebruikt?
Ja, Flexiteek 2G is reeds voor niet-mariene toepassingen gebruikt, zoals huiselijke en commerciële vloerbedekking, sportstudio’s, kuuroorden, woonwagens, caravans en voertuigen.

Start uw avontuur

Kies een of meer van deze opties.

{(40328 + 22)}

Trees planted to date

Menu